Okselzweet tegengaan

Okselzweet tegengaanIeder mens zweet om de lichaamstemperatuur stabiel te houden, maar het lichaam kan ook de fout in gaan en meer zweten dan nodig is. Overmatig zweten kan vervelende situaties opleveren op de werkvloer of in een sociale setting. Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop u okselzweet tegengaan kunt.

Okselzweet tegengaan

Het merendeel van de mensen heeft genoeg aan het aanbrengen van deodorant of een andere anti-transparant. Als dit niet voldoende okselzweet tegengaan kan, kan gebruik worden gemaakt van een van de behandelingen van de Roosevelt kliniek. Er zijn veel normale situaties waarin men gaat zweten, bijvoorbeeld ten gevolge van lichaamsbeweging, warmte, stress, angstigheid of bij consumeren van pittig eten. Hyperhidrosis ontstaat vaak al als kind, maar het komt ook voor dat het bij adolescentie pas optreedt. Hyperhidrosis kan op alle plekken van het lichaam ontstaan, maar komt meestal voor bij de handen, voeten en oksels. De aandoening kan worden aangetoond met een jodiumzetmeeltest, alhoewel dit vaak niet nodig is. Er kan wel sprake zijn van zeer plaatselijke hyperhidrosis, waardoor deze test van dienst kan zijn. Bij de Roosevelt kliniek worden de meest uitgevoerde behandelingen aangeboden om u van uw okselzweet af te helpen. Er kan plaatselijk botox worden aangebracht, maar wij bieden ook de nieuwste miraDry technologie aan.

Methoden van behandelingen

De verschillende behandelingen gaan uit van uiteenlopende technieken. Zo wordt het botox eiwit ingespoten onder de huid om de zweetklieren inactief te maken. Dit effect valt na twee weken waar te nemen en houdt aan voor 3 tot 6 maanden. Na deze periode kan opnieuw behandeld worden om het effect in stand te houden. MiraDry werkt met microgolven die tot aan de zweetklieren doordringen en deze kapot maken. De Roosevelt kliniek is in het begin bij de introductie al begonnen met de miraDry behandeling waardoor wij al veel ervaring hebben.

Verschillend resultaat okselzweetbehandeling

De twee behandelingen verschillen van elkaar door de duur van het effect en de toediening. Botox is goedkoper, maar moet halfjaarlijks toegediend worden om effectief te blijven. MiraDry is duurder, maar heeft een permanente werking. Dit komt doordat het lichaam geen nieuwe zweetklieren maakt als ze kapot zijn gegaan en de kapotte onherstelbaar zijn. Als u okselzweet tegengaan wilt bij de Roosevelt kliniek kunt u in gesprek met onze dermatoloog om de opties door te spreken.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen zweetoksels. Klik hier

Actuele prijzen van de botox en miraDry behandeling vindt u in de prijslijst.

Geen wachttijden voor behandeling

Persoonlijke aandacht in een professionele vertrouwde omgeving

Behandeling door gecertificeerde en gerenommeerde dermatologen