Overmatig zweten

Overmatig zwetenZweten is een natuurlijke reactie van het lichaam die wordt gebruikt om de lichaamswarmte te beïnvloeden. De laag water op de huid koelt snel af door de lucht die er langs stroomt, waardoor het lichaam afkoelt. Als iemand meer zweet dan nodig om warmte af te voeren, dan spreken we van overmatig zweten, of in medische termen hyperhidrosis genoemd.

Overmatig zweten

Hyperhidrosis kan op alle plekken van het lichaam voorkomen, maar wordt doorgaans aangetroffen bij de oksels, handen, voeten en het gezicht. Vaak is er geen onderliggende reden voor het overmatige zweet, hoewel stress een factor is die het zweten kan verergeren. Alvorens een therapie te starten worden factoren van zweten bepaald door de dermatoloog. Zo kan de behandeling aangepast worden aan de behoefte van de patiënt. Er zijn verschillende behandelingen tegen overmatig zweten.

De behandelingen

Er zijn vele wegen die leiden naar droge oksels. Zo zijn er middelen die aluminiumchloride bevatten tegen zweetoksels. Deze middelen zijn echter minder vaak effectief dan andere behandelmethoden. Iontoforese is een behandeling die wordt toegepast om de zweetklieren te blokkeren met een lichte stroom. Bij sommigen is een injectie met een spierverslapper effectiever zoals botox. Dit kan ook goed bij plekken als de handen, voeten, bilnaad of liezen gebruikt worden naast oksels.
Sinds een paar jaar is er nog een techniek om zweetoksels tegen te gaan genaamd miraDry. Botox, ofwel botuline toxine, is een eiwit dat de uitscheiding van zweet remt. De stof werkt na een aantal dagen merkbaar en is optimaal werkzaam na twee weken. Er zijn enkele eigenschappen die de die behandelingen tegen overmatig zweten van elkaar onderscheiden.

Verschillen tussen miraDry en botox

De miraDry behandeling tegen overmatig zweten heeft een permanent effect. Dit komt door de techniek van microgolven, die zweetklieren verhit tot ze onherstelbaar stuk gaan. Het lichaam maakt geen nieuwe aan waardoor het effect blijvend is. Op de site vindt u meer informatie over miraDry. De Roosevelt Kliniek was er vroeg bij met de implementatie van deze techniek, waardoor er nu al veel ervaring is met de miraDry behandeling. Botox injecties worden al veel langer uitgevoerd en hebben een zeer goed effect, maar als nadeel dat dit effect maar drie tot zes maanden aanhoudt. Hierna kan de behandeling wel herhaald worden.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen zweetoksels. Klik hier

Actuele prijzen van de botox en miraDry behandeling vindt u in de prijslijst.

Geen wachttijden voor behandeling

Persoonlijke aandacht in een professionele vertrouwde omgeving

Behandeling door gecertificeerde en gerenommeerde dermatologen