Behandeling zweetoksels

Wat kan ik doen tegen zweetoksels?

Behandeling zweetoksels kan op verschillende manieren zelf worden geprobeerd. De meest gemakkelijke oplossing is anti-transparant deodorant, waar bijvoorbeeld aluminiumhydroxychloride in zit. Helaas hebben deze meestal onvoldoende effect. Soms zijn er hele duidelijke factoren die het zweten doen verergeren. Je kan proberen deze factoren te verminderen. Echter vaak heb je hier onvoldoende controle over (zoals spanning bij het geven van een presentatie). Daarnaast is het van belang een zo gezond mogelijk leefpatroon aan te houden.

Behandeling zweetoksels, wat is er mogelijk?

De dermatoloog is gespecialiseerd in alle behandelingen van overmatig zweten, dus ook behandeling zweetoksels, en kan samen met u de meest geschikte behandeling voor u kiezen. Een voorbeeld hiervan is behandeling met injecties met een lokale spierverslapper die de zweetkliertjes stil leggen. Deze behandeling werkt ongeveer 3-5 maanden en kan daarna weer herhaald worden. Heeft u bijvoorbeeld alleen in de zomer last van zweetoksels, dan kan het zomaar zo zijn dat u het meest geholpen bent met deze behandeling. Deze behandeling kan ook worden toegepast op de handen, voeten en bijvoorbeeld voorhoofd. De permanente oplossing is een behandeling met de miraDry. De miraDry is een relatief nieuwe techniek waarbij zonder operatie de zweetoksels op een slimme manier voorgoed uitgeschakeld worden. Deze behandeling is alleen beschikbaar voor de oksels. Wanneer u over het gehele lichaam overmatig zweet hebben deze lokale behandelingen geen effect en kunnen medicijnen een oplossing voor u zijn.

Helpen de behandelingen ook tegen stinkende oksels?

Jazeker, bij behandeling zweetoksels wordt ook de geur aangepakt. Dit komt doordat de geur veroorzaakt wordt door bacterien op de huid die gaan ruiken bij zweten. Als u minder zweet, wordt de geur ook minder. Het is natuurlijk wel zo dat bestaande kleding waaruit de zweetlucht niet meer te wassen is, vervangen moet worden.  Voor nieuwe kleding geldt dat ze langer fris blijft en minder snel gaat ruiken.

Om van je zweetoksels af te komen en de beste behandeling te kiezen, kan je een afspraak maken bij een van de medisch specialisten van de Roosevelt kliniek.

 

    Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?


    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en de experts van de Roosevelt kliniek nemen contact met u op.    Geen wachttijden voor behandeling

    Persoonlijke aandacht in een professionele vertrouwde omgeving

    Behandeling door gecertificeerde en gerenommeerde dermatologen