De miraDry behandeling voor zweetoksels

Wat doet de miraDry behandeling?

De miraDry behandeling is de permanente oplossing tegen overmatig zweten zonder operatie. De miraDry behandeling maakt gebruik van microgolven die zeer gelokaliseerd de zweetklieren kapot maken. Doordat de opperhuid gekoeld wordt zal deze geen verbranding tonen. Het onderstaande filmpje geeft een duidelijk inzicht in hoe de behandeling plaatsvindt.

Is de miraDry behandeling veilig?

Behandeling van zweetoksels met de miraDry wordt als veilig beschouwd, uitgevoerd door ervaren behandelaars. De miraDry behandeling wordt in de Verenigde Staten al ruim 15 jaar uitgevoerd, waarbij er tot op heden geen lange termijn complicaties zijn opgetreden. Bijwerkingen zijn allemaal tijdelijk van aard en maximaal 2-3 maanden aanwezig. Men moet hierbij denken aan roodheid en zwelling van de oksels. Ook kunnen er een tijdje bobbels en knobbels voelbaar zijn. Sommige mensen ervaren minder haargroei onder de oksel na behandeling met de miraDry. Dit komt omdat het haarzakje op hetzelfde niveau in de huid ligt als de zweetklier. De miraDry kan dus ook het haarzakje kapot maken. In zeldzame gevallen kan er een infectie ontstaan door de verdovingsprikjes die kleine gaatjes in de huid maakt. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk dat u uw dermatoloog raadpleegt voor behandeling. Ondanks deze eventuele tijdelijk bijwerkingen, heeft dit geen effect op het resultaat van de behandeling zelf. Al meer dan 200 mensen zijn naar tevredenheid behandeld in de Roosevelt kliniek met de miraDry.

Hoe lang duurt een miraDry behandeling?

U komt allereerst op intake gesprek bij de dermatoloog, die u de nodige vragen stelt en u uitleg geeft. Ook worden alternatieve behandelingen besproken. Daarna kan er een afspraak voor behandeling worden gepland. Het kan ook zijn dat het gesprek en behandeling aansluitend plaatsvinden. De behandeling met de miraDry zelf duurt ongeveer 1,5 uur en wordt uitgevoerd door onze dermatoloog of huidtherapeut. Bent u benieuwd hoe de miraDry behandeling in de praktijk in zijn werk gaat, neem dan hier een kijkje.

Wordt de miraDry behandeling vergoed?

Nee, er is geen enkele zorgverzekeraar in Nederland die de miraDry behandeling vergoed. Zorgverzekeraars zien overmatig zweten als een cosmetisch probleem. De prijs van een behandeling is 1500 euro. Er is een klein gedeelte van de personen (ongeveer 10-15%) waarbij de eerste behandeling nog niet het gewenst resultaat heeft bereikt. Deze mensen wordt een tweede behandeling tegen gereduceerd tarief aangeboden (1000 euro). De behandeling kan worden uitgevoerd vanaf de leeftijd van 18 jaar.

    Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?


    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en de experts van de Roosevelt kliniek nemen contact met u op.    Geen wachttijden voor behandeling

    Persoonlijke aandacht in een professionele vertrouwde omgeving

    Behandeling door gecertificeerde en gerenommeerde dermatologen