Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Twijfelt u of kunt u hier geen antwoord vinden? Neem dan contact op met ons. We helpen u graag verder!

Ben ik gegarandeerd van mijn zweetoksels af na behandeling met de miraDry?

Een groot gedeelte van de patiënten is voorgoed af van zijn/haar zweetoksels. Echter 10-15% van de mensen heeft een tweede behandeling nodig. Op voorhand kan dit echter niet voorspeld worden.

Is behandeling met miraDry veilig?

Ja, deze non-invasieve methode is zeker veilig. Al sinds 2006 worden er behandelingen met deze methode uitgevoerd en de ervaring leert dat er geen risico’s aan zitten op de lange termijn. De bijwerkingen die kunnen optreden zijn van tijdelijke aard.

Moet ik onder narcose voor behandeling met de miraDry?

Nee, u hoeft absoluut niet onder narcose. Behandeling met de miraDry is een niet invasieve methode. Wel wordt er gebruik gemaakt van lokale verdoving.

Wat zijn de risico’s op lange termijn na behandeling met de miraDry?

Alle bijwerkingen zijn tijdelijk van aard en kunnen bestaan uit tintelingen/krachtverlies in de armen tot aan pijn onder de oksels. Deze klachten verdwijnen binnen enkele weken bij het grootste gedeelte van de patiënten. Een lange termijn gevolg kan zijn dat uw okselharen niet meer terug komen. Soms kan er een harde streng in de oksel voelbaar zijn, die binnen enkele maanden weer verdwijnt.

Wordt behandeling met de miraDry vergoed?

Nee, behandeling van zweetoksels met de miraDry wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Biedt de Roosevelt kliniek ook andere behandelingen aan voor hyperhidrosis?

Ja, de Roosevelt kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van alle type hyperhidrosis.

Zijn de behandelend specialisten in de Roosevelt kliniek gecertificeerd voor behandeling met de miraDry?

Ja, de behandelend specialisten, de dermatologen en de huidtherapeut, zijn gecertificeerd voor de miraDry behandeling. Tevens zijn alle dermatologen ingeschreven in het medisch specialisten register en BIG geregistreerd. De huidtherapeut is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Ze hebben allerlei nascholing gevolgd betreffende hyperhidrosis en miraDry behandeling.

Wat kost een miraDry behandeling?

Een miraDry behandeling kost 1500 euro. Dit is inclusief intake en eventuele nacontroles. Een eventuele tweede miraDry behandeling vindt plaats tegen gereduceerd tarief van 1000 euro.

Is er een minimale leeftijd voor behandeling met miraDry?

Voor een behandeling met miraDry moet u 18 jaar of ouder zijn.

Geen wachttijden voor behandeling

Persoonlijke aandacht in een professionele vertrouwde omgeving

Behandeling door gecertificeerde en gerenommeerde dermatologen